home | contact | links | sitemap | about

 

Denemarken is klein land in het Noorden van Europa; het land is ongeveer even groot als Nederland, maar telt slecht 5,5 miljoen inwoners. Wie op zoek is naar rust en ruimte komt in Denemarken dan ook goed aan zijn trekken: brede zandstranden in Jutland, prachtige fjorden, of de krijtrotsen van het eiland Møn.

Denemarken bestaat uit het schiereiland Jutland, dat aan Duitsland vastzit, en een groot aantal eilanden, waarvan de belangrijkste Seeland, Funen, Langeland, Ærø, Lolland, Falster en Møn zijn. Wellicht de meest bekende attractie in West-Jutland is LEGOLAND (in Billund), verder kunt u  ook niet om musea en attracties over de Vikingtijd heen.

De hoofdstad van Denemarken is de havenstad Kopenhagen. Wanneer u van shoppen houdt is Kopenhagen zeker een bezoek waard. De stad heeft namelijk de langste winkelstraat van Europa, de 'Strøget'.

Het vermelden waard is tot slot het eiland Bornholm. Dit eiland van 600 km2 ligt in de Oostzee, vlak onder Zweden. Bornholm heeft een veel milder klimaat dan de rest van Denemarken. Door de vele zonuren groeien er zelfs vijgen en abrikozen!

Vakantiehuizen in Denemarken

Denemarken biedt vele mogelijkheden voor de vakantieganger die op zoek is naar rust en ruimte. Maar ook wanneer u van winkelen houdt, is Denemarken het bezoeken waard: Kopenhagen heeft de langste winkelstraat van Europa!

Onderstaande aanbieders/bemiddelaars bieden vakantiewoningen aan in Denemarken.

Deense vlag op bootOud stadje DenemarkenOude kerk DenemarkenDeense kust Noordzee
 
  Happyhome  

Ooit was HappyHome de eerste touroperator met een full colour gids, vol heldere foto's en -uniek voor die tijd- all-in prijzen. Ook nu blinkt HappyHome uit in een heldere website met veel foto’s. En het mooie is, u kunt, als u dat wilt, óók nog steeds op de oude manier boeken. Bij een echte adviseur, gewoon aan de telefoon.

 
 
Bungalow.net Bungalows in Denemarken

Bij Bungalow.net heeft u de keus uit bijna 4000 vakantiehuizen op de mooiste plekjes in Denemarken. De site Bungalow.net biedt uitgebreide mogelijkheden om op thema te zoeken, bijvoorbeeld “Golf in Denemarken” of  “Aan het water”. Maar ook zoeken op plaats is mogelijk, denk aan  “Vakantiehuizen in Rømø” of “Vakantiehuizen in Blåvand”.

 
  Landal Greenparks  

Landal is actief in Denemarken met een aantal parken die tot voor kort werden gepromoot onder de naam ‘Dazy by Landal’. U kunt terecht op: Landal Rønbjerg in Ranum, gelegen midden in het Limfjord; Landal Grønhøj Strand in Løkken, op slechts 400 meter van fantastisch zandstrand; Landal Seawest in Nørre Nebel, dichtbij het strand, duinen en fjorden; Landal Søhøjlandet, gelegen in het natuurgebied Gjern Bakker, omringd door bossen, heuvels en het merengebied van Silkeborg; en Landal Ebeltoft, dit park ligt geheel aan het water en dicht bij de kust.

 
 
Vacanceselect.nl Autovakanties Denemarken

Vacanceselect.nl is een reisorganisatie die in Denemarken accommodaties op vakantieparken aanbiedt. Het aanbod bestaat onder andere uit huizen op vakantiepark Middelfart, Gilleleje, Klinten Fåborg, Bro Strand en Rødhus Klit.

 
Hogenboom Vakantieparken in Zuid-Jutland

Hogenboom Vakantieparken is een intermediair voor meer dan honderd vakantieparken in Nederland, Duitsland en Denemarken. Natuur en rust staan centraal bij deze parken, waarbij u de keus heeft uit een veelheid aan accommodaties voor twee tot veertig personen. In Nederland vindt u bijvoorbeeld landgoed ‘Het Grote Zand’ in Hooghalen (Drenthe), park ‘Scorleduyn’in Schoorl (Noord-Holland) of bungalowpark Hoenderloo (Gelderland). Hogenboom maakt onderdeel uit van Roompot vakanties.

 
 

Interhome Vakantiewoningen in Denemarken

Op zoek naar een vakantiehuis in Denemarken? Bij Interhome heeft u de keus uit ruim 5000 vakantiehuizen in heel Denemarken van Djursland tot aan de Limfjorden, van Bornholm tot Sealand.

 
 
Novasol/Dansommer Vakantiehuizen Denemarken

NOVASOL is de grootste aanbieder van vakantiehuizen in Denemarken. Novasol heeft in 2001 Dansommer overgenomen. Met deze overname beschikt Novasol over maarliefst 10.000 vakantiewoningen in Denemarken. Elk vakantiehuis heeft zijn persoonlijke sfeer en is ingericht naar de smaak van de eigenaar.

 

Cofman.nl Vakantiehuis Portaal Denemarken

Cofman is de grootste online aanbieder van vakantiehuizen in Denemarken. Cofman bemiddelt voor meer dan 21.000 vakantiehuizen verspreid over heel Denemarken en voor 2.000 vakantiewoningen die gelegen zijn in Deense vakantieparken.

 
Belvilla vakantiewoningen in Denemarken

Belvilla is een van de grootste aanbieders van vakantiewoningen in Nederland. Ook voor uw vakantie in Denemarken kunt u bij Belvilla terecht. Het aanbod bestaat uit meer dan 100 vakantiewoningen, die veelal dicht bij de zee liggen, bijvoorbeeld in de plaatsen Vester Husby, Ringkobing, Sondervig, Thorup Strand en Tranum.  

 
 
Roompot Vakanties

Roompot Vakanties is opgericht in 1965 en heeft momenteel circa 200 bungalowparken en 23 campings in haar aanbod. U kunt bij Roompot vakanties terecht in Nederland, Duitsland, België, Frankrijk en Denemarken.  In het bijzonder in Zeeland is Roompot Vakanties goed vertegenwoordigd. Enkele bekende namen zijn De Katjeskelder (Oosterhout, Noord-Brabant) en Roompot Beach Resort (Kamperland, Zeeland).